Terézváros Korzója

 

A Budapest-Európa Mobilitási Hét programjaihoz csatlakozva a Terézvárosi Korzó programjaival játékos, szórakoztató formában szeretnénk előmozdítani a környezettudatos gondolkodást, ennek jegyében minden korosztályt megszólító, izgalmas családi programokkal várjuk az érdeklődőket 2012. szeptember 22-én, szombaton 10-18 óra között a Kodály köröndtől a Bajza utcáig.

A Terézvárosi Önkormányzat információs sátrában környezetvédelmi kvízjáték, totó várja az érdeklődőket, a helyes megoldásért pedig ajándék jár. A Terézvárosban élőknek különösen megéri helyes megfejtést leadni, hiszen 16.30 órakor közöttük kerül kisorsolásra három darab kerékpár. A sátor mellett a hagyományok szerint Hassay Zsófia polgármester őszi gyümölcsökkel kínálja a kerület polgárait.


Feltöltődés az Eötvös10 Oázisában: Öko-kézműves program a kisebbeknek, valamint öko-hangszerbemutató és -készítés gyógypedagógus-zeneterapeuta vezetésével, ahol megtudhatjuk, hogyan ad kakashangot egy joghurtos pohár, hogyan szólaltatható meg egy sétapálca és mire képes egy szívószál, mindezt közös zenélés és ritmusjátékok keretében.
 

A FŐKERT gyepszőnyeges kertinstallációja az élet fája köré szerveződik, jelezve a fák szerepének fontosságát a városi élettérben. Amennyiben megtanuljuk tisztelni a természetet, úgy összhangba kerülünk azzal. Az installációs kert várja a pihenni vágyókat, természetesen a fűre lépni szabad!


Ölelj meg egy fát! A csaknem hat méter magas interaktív Baobab faóriás célja, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás hatásaira és az emberi összefogás fontosságára.


A csendkabinok amellett, hogy néhány percnyi nyugalmat adnak, megmutatják, milyen az igazi csend, amit a városi környezetben élők többsége már el is felejtett.


Mászófal, ahol felnőttek és gyerekek is kipróbálhatják erejüket, bátorságukat.  


Óriás ügyességi játékok: három méteres marokkó, embermagasságú jenga, mega-twister, óriás szumó


Quad-bike szinkronpálya: a négykerekű bicikliken minden fordítva működik, és erős koncentrációt igényel még azoktól is, akik valaha elsajátították a kerékpározás tudományát.


Segway: önegyensúlyozó közlekedési eszköz, amelyet most bárki kipróbálhat.
 

A játékok, installációk mindegyike mellett szakképzett animátorok segítenek, de természetesen mindenki csak a saját felelősségére használhatja azokat.


A Terézvárosi Korzó az Európai Autómentes Napon a házigazda VI. kerület önálló rendezvénye, melyet Terézváros Önkormányzata megbízásából az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér valósít meg a Főkert Nonprofit Zrt., a Hallásvilága Nonprofit Kft. és a Segway Funclub támogatásával.Budapest Főváros Terézváros Önkormányzata 

Támogatóink:2012-09-13 22:22:09
Vissza...


Nyelvek:
2012 mobilitási hét vége

BUDAPEST 2012

Közreműködők
Regisztráció
Partnereink
Hasznos linkek
Keress minket
Híreink
Főoldal
Mozgásban a város
Mozgásban a világ
További híreink
Céljaink
Az Európai Mobilitási Hét célja, története
Az Európai Mobilitási Díj
A Karta
Európai Mobilitás Hét Budapest
"Forgalmival a vasúton!"
Autómentes Andrássy Korzó
FIDELIO 2012
Sétálj! Nap
TeARTrum Fesztivál 2012
Terézváros Korzója
Tudta-e?
Város és blog
Rólunk
Kapcsolat
Regisztráció
Impresszum
Jogvédelmi nyilatkozat

Copyright © 2012 Konkam Stúdió - Minden jog fenntartva!