Szeptember 22. Európai Autómentes Nap az Andrássy Korzón

 

A 11. Autómentes Hétvége témája: közlekedésbiztonsági, környezetvédelmi szemléletformálás.
 
A sétáló látogatók a fenntarthatósággal, környezetvédelemmel, közlekedésbiztonsággal barátkozhatnak számtalan játékos formában. Az „Andrássy Korzó” tematikus „Korzókra” osztva vezeti végig a sétálókat a színes, változatos programok forgatagában.
 
Helyszín:
Andrássy út, - a Bajcsy-Zsilinszky út és Bajza utca közötti területen.
 
Időtartam
A TeARTrum Fesztivál programjai és a vendéglátó egységek 10.00 – 21.00-ig, az egyéb kiállítók és programok 10.00 - 18.00-i látogathatók.
 
Az útszakasz a forgalom elől lezárva: péntek 20.00-tól szakaszos, 22.00-tól teljes zárás vasárnap 04.00-ig.
 
Program:
 
Bajcsy Zs. út - Káldy Gyula utca
 
MAGYAR TERMÉK RAJONGÓK KORZÓJA
 
Első alkalommal mutatkozik be nagy nyilvánosság előtt a Magyar Termék Rajongók eddig csak a Facebookon szerveződő rajongói oldala, amelynek hamarosan a 46 ezredik rajongóját köszönthetjük.
A csoportot szervező Magyar Termék Rajongók a Magyar Termékekért Egyesület célkitűzése, hogy teret és piacot biztosítson az olyan magyar árucikkeknek, amelyekben egyszerre van jelen a múlt és a jövő, a tradíció és az innováció. 
Az egyesület és a csoport is büszke arra, hogy a Budapest - Európai Mobilitási Hét nagyszabású vásárán meg tudja mutatni ezeket az értékeket!
 
KÉZMŰVES KORZÓ
 
A Népművészeti Egyesületek Szövetsége
A Mesterségek Ünnepe leköltözik egy napra az Andrássy útra. A Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ) szervezésében kézműves vásár kínálja zsűrizett népművészeti portékáját az Andrássy Korzón. 
A NESZ megalakulása óta legfontosabb céljának tekinti a hagyományos magyar népi kézművesség értékeinek támogatását, a népművészettel foglalkozó emberek összefogását, regionális egyesületek, szervezetek létrehozását. Olyan híres vásárok szervezői, mint a Mesterségek Ünnepe a Várban vagy a Budapesti Karácsony a Vörösmarty téren.
 
Káldy Gyula utca – Hajós utca:
TeARTrum FESZTIVÁL
 
Szezonyitó! Bemutatkozik több mint 50 fővárosi független és kőszínház a FÜGE szervezésében. 
A TeARTrum Fesztivál az elmúlt néhány évben szezonkezdetkor már hagyománnyá vált színházi fesztivál az Andrássy úton. Idén is minden színház kedvelő találkozhat független társulatokkal, kőszínházakkal, illetve a fesztivál ideje alatt lehetősége lesz jegyeket és bérleteket vásárolni elővételben. A színpadokon színes programokkal várják a látogatókat. 
 
Hajós utca – Liszt Ferenc tér:
BKK – KERÉKVÁROS KORZÓ
 
Minden, ami bicaj! 
Gyerek ügyességi pálya, felnőtt bicikli oktatás, bebiciklizés, szelíd bicaj piciknek (fabiciklik pályával), viszikli (cargo): csomaghordó versenyek,puzzle, KRESZ teszt, „Alley Cat” kerékpáros felfedezőtúra, idővonal (budapesti kerékpáros mozgalom története), „Helyben vedd meg!” interaktív játék, bringafoci, én és a biciklim fotózás, street bemutató, Csepel bemutató. 
Gyere és pattanj kétkerékre velünk egész nap!
 
Liszt Ferenc tér – Oktogon:
Az Ízek Korzója hideg-meleg ételekkel, üdítővel, fagyival látja el az éhes-szomjas sétálókat.  
 
Oktogon – Csengery utca:
KÖZLEKEDÉSI KORZÓ 
 
A közösségi közlekedési cégek ebben az évben közös gondolatébresztő játékra invitálják az autómentes Andrássy úton korzózókat. Rohanó hétköznapjaink legnagyobb kincsét az időt kívánják ajándékba adni ezen a napon. Bebizonyítják, hogy szolgáltatásaik igénybe vételével eddig rejtett időtartalékokat kaphatunk vissza, amit családunk és kedvelt időtöltésünk eltöltésére fordíthatunk.
A játék részleteit keresse a Közlekedési Korzón kijelölt sátrakban.
 
BKK
A BKK zöld füves sétányán végig sétálva megismerkedhetünk a Főváros új arcát bemutató dunai közlekedéssel, az idén 125. évfordulóját ünneplő villamossal és a BKK fejlesztéseivel. Az egész napos gyermek programok mellett érdekes bemutatókkal készül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a Duna Múzeum. 
Járműkiállítás
 
Csengery utca – Vörösmarty utca:
MÁV / VOLÁN
Szeretettel vár mindenkit programok széles kínálatát felsorakoztató standjain, ahol ingyen WIFI szolgáltatás mellett, lehet hajtányozni, mozdonyvezető jelöltek tesztelhetik tudásukat szimulátoron, részt vehetnek ügyességi játékon és apró meglepetés várja az oda látogatókat. 
tallációval gazdagítja a közlekedési korzó kínálatát.
 
Vörösmarty utca – Rózsa utca: 
KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI KORZÓ
 
Az NFM Pavilon egész napos családi- és gyermekprogramokkal, koncertekkel, biztonságos közlekedésre nevelő, játékos programokkal várja látogatóit.
 
Rózsa utca – Szív utca:
„Roncs autó, törött sisak” – emberfigura rajza az autóroncsok között az aszfalton. A BRFK és a Főváros Közlekedésbiztonsági Tanács kiállítása.
 
 
Rózsa utca – Szív utca:
ZÖLD TECHNIKA KORZÓ
 
Ismerkedés környezetbarát termékekkel és szolgáltatásokkal. 
 
 
Szív utca – Kodály körönd:
CIVIL KORZÓ
 
Tanácsadás, vetélkedő, Békalandor, Klímaőrjárat, életmód - alternatívák, amelyet civil szervezetek kínálnak.
 
Kodály körönd – Bajza utca:
TERÉZVÁROS KORZÓJA
 
A Terézvárosi Korzó játékos, szórakoztató formában mozdítja elő a környezettudatos gondolkodást. A Kodály köröndtől a Bajza utcáig minden korosztályt megszólító, izgalmas családi programok várják az érdeklődőket: sport-és ügyességi játékok, öko-kézműves programok, környezetvédelmi kvízjátékok. A Terézvárosi Korzó a házigazda VI. kerület önálló rendezvénye, melyet Terézváros Önkormányzata megbízásából az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér valósít meg.


2012-09-18 22:34:06
Vissza...


Nyelvek:
2012 mobilitási hét vége

BUDAPEST 2012

Közreműködők
Regisztráció
Partnereink
Hasznos linkek
Keress minket
Híreink
Főoldal
Mozgásban a város
Mozgásban a világ
További híreink
Céljaink
Az Európai Mobilitási Hét célja, története
Az Európai Mobilitási Díj
A Karta
Európai Mobilitás Hét Budapest
"Forgalmival a vasúton!"
Autómentes Andrássy Korzó
FIDELIO 2012
Sétálj! Nap
TeARTrum Fesztivál 2012
Terézváros Korzója
Tudta-e?
Város és blog
Rólunk
Kapcsolat
Regisztráció
Impresszum
Jogvédelmi nyilatkozat

Copyright © 2012 Konkam Stúdió - Minden jog fenntartva!