Közreműködők
HETEK CSOPORTJA

 

A Hetek Csoportja 2006 óta sikerrel működik, mint klasszikus értékekkel bíró, és az újdonságokra nyitottan alkotó, független színtársulat.

A társulat két alapítója Melkvi Bea, aki jelenleg a Kassai Thália Színházban játszik, valamint Harsányi Attila, a Miskolci Nemzeti Színház tagja. A Csoport két másik tagja Borovics Tamás és Gömöri Krisztián, akik több előadásban is részt vállalnak, jelenleg a Szegedi Nemzeti Színház színészei.


A társulat tagjai előadásonként változó összetételben képviselik a Csoport küldetését. A Hetek Csoportja különböző előadásaiban játszanak még: Koncz Gábor (Kossuth-díjas színész, Érdemes-művész), Janik László, Horváth Gábor, Borsos Beáta, Pataki Ferenc, Szirbik Bernadett, Lukács Gábor és Horváth Lajos Ottó.


A társulat 2008 közepéig székhelyét tekintve Szegeden, azóta helyszíntől függetlenül ún. projekt társulatként működik. A társulat kiemelt menedzsment partnere a Salvador Cabaret Produkciós Iroda, valamint a Bakelit Multi Art Center. A Hetek Csoportja jelenlegi  repertoárja 6 színházi és 7 irodalmi előadásból áll, mely repertoárban a klasszikusoktól a kortársakig, egészen különböző és változatos stílusú és témájú darabokat, műveket találhatnak. Színházi előadásaik szerzői: Móricz Zsigmond, Slawomir Mrozek, Jean Cocteau, Fernando Arrabal, Alina Nelega, Juan Mayorga.


Míg folyton megújuló irodalmi programjuk meghatározó költőink üzeneteiből táplálkozik (Ady Endre, Kassák Lajos, Szilágyi Domokos, Hervay Gizella, József Attila, Radnóti Miklós, Juhász Gyula).


A társulat igyekszik, olyan drámaírók műveit is a színpadra vinni, akiket kevésbé vagy egyáltalán nem láthatott a hazai közönség. Fernando Arrabal Tricikli című darabjának színházi bemutatója ősbemutatónak számított a magyar színházi életben. Ebben a páratlan előadásban egy jeltolmács is a színpadon van, akinek közreműködésével az alkotók a siketnéma közönségnek is teljes értékű színházi élményt kívánnak nyújtani. Ezt a lehetőséget a jövőben szeretnék a többi előadásukban is alkalmazni. Előadásaikat megfelelő igény esetén angol nyelvű felirattal is ellátnánk, hogy a magyarul nem beszélő közönséghez is eljuthassunk. A Csoport legutóbbi premierje egy ma meghatározó spanyol szerző, Juan Mayorga : Éjszakai állatok című drámája, amely nemcsak hazánkban, de Európa jelentős részén is világpremiernek számított.


A Hetek Csoportja támogatja továbbá a középfokú iskolák pedagógiai sikerének törekvéseit, az irodalom megismertetését és megszerettetését. Közel kilencven előadást játszottak eddig rendhagyó irodalomóra keretében. A Hetek Csoportja évek óta aktív részt vállal kulturális tendereken, és sikeres pályázatokat valósít meg mind hazai, mind európai uniós forrásokból.


Az EU által kezdeményezett Kulturális Párbeszéd Éve 2008 kapcsán sikeresen valósította meg a Kulturális Háromszög Projektet két szomszédos ország, Szerbia és Románia bevonásával, és azóta is részt vesz a nyaranta megrendezésre kerülő programban. Továbbá folyamatosan építi hazai és nemzetközi partnereinek körét.


A Bakelit Multi Art Center és a Salvador Cabaret, mint a Csoport partnere, hazai és nemzetközi workshoppokon való részvétele és szervezése során ezt a munkát támogatja . A Hetek Csoportja tevékenységéről és előadásairól bővebben tájékozódhat a társulat hivatalos weboldalán a www.hetekcsoportja.hu-n. Természetesen a társulat az ismert közösségi- és blog oldalakon is megtalálható.
 

Nyelvek:
2012 mobilitási hét vége

BUDAPEST 2012

Közreműködők
Regisztráció
Partnereink
Hasznos linkek
Keress minket
Híreink
Főoldal
Mozgásban a város
Mozgásban a világ
További híreink
Céljaink
Az Európai Mobilitási Hét célja, története
Az Európai Mobilitási Díj
A Karta
Európai Mobilitás Hét Budapest
"Forgalmival a vasúton!"
Autómentes Andrássy Korzó
FIDELIO 2012
Sétálj! Nap
TeARTrum Fesztivál 2012
Terézváros Korzója
Tudta-e?
Város és blog
Rólunk
Kapcsolat
Regisztráció
Impresszum
Jogvédelmi nyilatkozat

Copyright © 2012 Konkam Stúdió - Minden jog fenntartva!