Közreműködők
GÓLEM SZÍNHÁZ

 

Szeptember 24-én Vinnai András: Lefitymálva című darabjával indítja az évadot a Gólem Színház Lukáts Andor, Nagy Mari, Schmied Zoltán, Bánki Gergő és Huzella Júlia főszereplésével. A darab kritikus hangvételű, és a zsidósággal kapcsolatos paranoiákról szól. A zsidó kultúrával foglalkozó, független színház szerint társadalmunkban a „zsidó vs. nem-zsidó” hivatkozást használó diskurzus ördögi köröket fut. Ezért fontos, hogy próbáljunk nyitni egymás irányába mégpedig úgy, hogy saját közösségünk felé is kritikai szemmel közelítünk.

A darab előkészületeként a színház felhívást intézett a nyilvánossághoz: mindenki beküldhetett zsidósággal kapcsolatos közhelyeket, majd vegyes kulturális hátterű fiatalokból álló csapatot verbuvált a darab megvalósítására. A cél, hogy a különböző látószögből közelítő, sokszor öröklött előítéleteit hordozó felek mindegyikét szembesítenilehessen abszurd berögződöttségeivel. Mindezt rengeteg humorral!

Nevethetünk azokon, akik nem mernek semmit kimondani, mert félnek, hogy antiszemitának bélyegzik őket, vagy akiknek rögeszméje a zsidó „konspiráció” és (ön)kritikus szemszögből láthatjuk a zsidó közösségen belüli mániákat is. A színdarabot a Sanyi és Aranka Színházban játsszák, ahova a Gólem Színház a 2011-12-es évadban teljes repertoárjával beköltözik.

Nyelvek:
2012 mobilitási hét vége

BUDAPEST 2012

Közreműködők
Regisztráció
Partnereink
Hasznos linkek
Keress minket
Híreink
Főoldal
Mozgásban a város
Mozgásban a világ
További híreink
Céljaink
Az Európai Mobilitási Hét célja, története
Az Európai Mobilitási Díj
A Karta
Európai Mobilitás Hét Budapest
"Forgalmival a vasúton!"
Autómentes Andrássy Korzó
FIDELIO 2012
Sétálj! Nap
TeARTrum Fesztivál 2012
Terézváros Korzója
Tudta-e?
Város és blog
Rólunk
Kapcsolat
Regisztráció
Impresszum
Jogvédelmi nyilatkozat

Copyright © 2012 Konkam Stúdió - Minden jog fenntartva!