Közreműködők
DUDA ÉVA TÁRSULAT

 

A csapat a 2009 / 2010-es színházi évad során formálódott társulattá Duda Éva kezdeményezésére, aki független alkotóként, a színházi világ különféle műfajaiban jártas művészként, számos hazai és nemzetközi, nagyszínpadi és kis létszámú progresszív előadás koreográfusaként vált ismertté. Előadásaik jellemzője az intenzív partnering, érzékeny és drasztikus reakciók, az erős és pontos fizikalitás, a figyelem, és az individuum megközelítése.

Produkcióikat a lendületes és váratlan váltások jellemzik, a teljes mozdulatlanságtól a rendkívül energikus, gyors és komplikált motívumokig. Elegyítik a kortárs és modern technikák különböző elemeit, gyakran merítenek akár utcai táncokból, különféle autentikus néptáncokból vagy éppen harcművészeti irányzatokból. Az egyedi vizualitás és különleges világítási tervek szintén előadásaik elmaradhatatlan jellemzői. Az újító törekvésű kísérletezés mellett a tiszta kommunikáció, a kreatív és személyes megoldások, valamint a minőség a társulat védjegyei. A nézőkkel való intenzív kapcsolat pedig az előadók számára lételem és motiváció.

A társulat magját neves táncművészek és ifjú tehetségek alkotják, az alkotóközösségben pályájuk elején járó fiatal, dinamikus és sokrétű előadók, valamint komoly szakmai múlttal rendelkező, ismert, tapasztalt művészek dolgoznak együtt és hatnak egymásra. A társulatot éppen a tagok sokrétű tapasztalatának köszönhetően energikus, szuggesztív előadói jelenlét, magas szintű technikai tudás és nyitottság jellemzi.

 

2011

•  A “legfiatalosabb életérzést sugárzó” táncelőadás, STOP N GO (A Tánc Fesztiválja, Veszprém)

•  Harangozó Gyula-díj, Jónás Zsuzsa

 

2010

•  Lábán Rudolf díj, Lunatika

•  Koreográfus-díj, Lunatika (A Tánc Fesztiválja, Veszprém)

•  Évad Alkotója Díj, Duda Éva

•  Évad táncművésze, Jónás Zsuzsa

•  Évad táncművésze, Bora Gábor

 

www.evaduda.net

Nyelvek:
2012 mobilitási hét vége

BUDAPEST 2012

Közreműködők
Regisztráció
Partnereink
Hasznos linkek
Keress minket
Híreink
Főoldal
Mozgásban a város
Mozgásban a világ
További híreink
Céljaink
Az Európai Mobilitási Hét célja, története
Az Európai Mobilitási Díj
A Karta
Európai Mobilitás Hét Budapest
"Forgalmival a vasúton!"
Autómentes Andrássy Korzó
FIDELIO 2012
Sétálj! Nap
TeARTrum Fesztivál 2012
Terézváros Korzója
Tudta-e?
Város és blog
Rólunk
Kapcsolat
Regisztráció
Impresszum
Jogvédelmi nyilatkozat

Copyright © 2012 Konkam Stúdió - Minden jog fenntartva!