Különlegességek várják a Terézvárosba látogatókat

Aki ellátogat a szeptember 17-i autómentes napon az Andrássy útra, biztosan nem bánja meg, hogy részt vesz a terézvárosi önkormányzat által szervezett programokon. A nap háziasszonya Hassay Zsófia polgármester lesz, aki az önkormányzat sátrában kötetlen beszélgetésre hívja az érdeklődőket. A kerületi rendezvény ötletgazdája Simonffy Márta alpolgármester – aki egyben a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének elnöke is –, az ő személye garancia arra, hogy nem szokványos programok várják az idelátogatókat.

 

A világörökség részét képező Andrássy út is reprezentatív megjelenési lehetőséget biztosít a kerület számára, ahol az önkormányzat az alternatív és a tömegközlekedés elsődlegességét hangsúlyozza az autózással szemben.

A soros EU-elnökség fél évében Magyarország kezdeményezésére a Duna-stratégia fontossága kiemelt szerephez jutott, így támadt az a gondolat, hogy erre a stratégiára építse fel az önkormányzat az autómentes nap arculatát. A Bankó Kft. vállalta, hogy az Andrássy út Kodály körönd és Bajza utca közötti szakaszán felépíti a rendkívül attraktív, hat méter magas árbocú, Sissy királynő nevű fahajót, a sugárút aszfaltjára pedig kék ütéscsillapító gumiszőnyeg kerül, ami a Dunát jelképezi.

Az autómentes nap időpontja egybeesik a kulturális örökség napjának időpontjával, így az önkormányzat – a két rendezvényt összevonva – biciklikölcsönzési lehetőséggel túrát ajánl, amelynek során a terézvárosi polgári házakba ad betekintési lehetőséget két turnusban, délelőtt és délután, sőt angol nyelven is az itt élő külföldiek számára.

A VI. kerületi civil szervezetek is képviseltetik magukat a rendezvényen, sátraikban az érdeklődők megismerkedhetnek a tevékenységükkel, illetve hasznos információkat kaphatnak tőlük.

Az önkormányzat épít a kerületi iskolák és a gyerekek kreativitására is, akik a természetet, a virágokat és a növényeket jelenítik meg úgy, hogy egy mezőt festenek, de nem hagyományos értelemben, hanem térbeli elemeket összevegyítve.

Kordásné Matokanovic Lídia környezetvédelmi és környezeti nevelési tanácsnok ötlete alapján azok között az autósok között, akik öt napra leadják gépjárművük forgalmi engedélyét, öt biciklit sorsol ki a szervezőbizottság.

Szeptember a szüret ideje is. Ennek jegyében a polgármesteri hivatal sátrában alma, szőlő, szilva várja a vendégeket, hogy felhívja a figyelmet a természet adta gyümölcsök élvezetére és fogyasztásuk fontosságára.

A VI. kerületi önkormányzat sok szeretettel várja a terézvárosiakat és nem terézvárosiakat, kicsiket és nagyokat idei autómentes napi programjaira. A részletes programot a rendezvényt megelőzően megtalálják a terézvárosi önkormányzat honlapján, a www.terezvaros.hu oldalon.2011-09-23 12:18:33
Vissza...


Nyelvek:
2012 mobilitási hét vége

BUDAPEST 2012

Közreműködők
Regisztráció
Partnereink
Hasznos linkek
Keress minket
Híreink
Főoldal
Mozgásban a város
Mozgásban a világ
További híreink
Céljaink
Az Európai Mobilitási Hét célja, története
Az Európai Mobilitási Díj
A Karta
Európai Mobilitás Hét Budapest
"Forgalmival a vasúton!"
Autómentes Andrássy Korzó
FIDELIO 2012
Sétálj! Nap
TeARTrum Fesztivál 2012
Terézváros Korzója
Tudta-e?
Város és blog
Rólunk
Kapcsolat
Regisztráció
Impresszum
Jogvédelmi nyilatkozat

Copyright © 2012 Konkam Stúdió - Minden jog fenntartva!