Megoldást ígér a bicikliseknek a Thököly-Hungária csomópontra a BKK

Kerékpáros nyomot festenének a bosszantó forgalmi helyzetet okozó kereszteződésbe. A csomópont bringás lámpákat is kapna.

 

A Budapesti Közlekedési Központ szerint hamarosan megoldódik a biciklis közlekedés a Thököly út és a Hungária körút kereszteződésében. A BKK közölte: a forgalmas csomópontban úgynevezett kerékpáros nyomot festenek fel az útra, és új, a kerékpárforgalmat irányító jelzőlámpákat is kihelyeznek.
 
Eddig a Thököly úti kerékpársáv a Hungária körútnál megszakadt, s "a bosszantó forgalmi rend miatt" a kerékpárosok vagy szabálytalankodtak, vagy áttolták a zebrán a biciklijüket. Az új forgalmi rendben kerékpáros nyomot festenek fel, és új, a biciklis forgalmat irányító jelzőlámpákat helyeznek ki, hogy ne kelljen a Hungária körút közúti kapacitását csökkenteni a keresztező kerékpárosok lassabb haladása miatt. A Fővárosi Közterület-fenntartó várhatóan a hét közepén végzi el a munkálatokat.
 
 A BKK közölte továbbá, hogy a Thököly út Baross tér előtti szakaszán 2012-ben útfelújítást terveznek, amelynek során a hiányzó kerékpársáv-szakaszok is kiépülnek majd. Ugyancsak a jövő évben a tervek szerint megújul a Hungária körút és a Mexikói út közötti, ma már kritikus állapotú útszakasz is - írta a közlekedési központ, hozzátéve, hogy az 1-es és a 3-as villamosok fejlesztését célzó BKK-projekt keretében a Hungária körút-Thököly út csomópontjának felújítása is megtörténik, eltűnik a kanyarodó villamosvágány, és megújul az útpálya.
 
(Hír: MTI, Kép: Google Maps)


2011-08-30 11:22:25
Vissza...


Nyelvek:
2012 mobilitási hét vége

BUDAPEST 2012

Közreműködők
Regisztráció
Partnereink
Hasznos linkek
Keress minket
Híreink
Főoldal
Mozgásban a város
Mozgásban a világ
További híreink
Céljaink
Az Európai Mobilitási Hét célja, története
Az Európai Mobilitási Díj
A Karta
Európai Mobilitás Hét Budapest
"Forgalmival a vasúton!"
Autómentes Andrássy Korzó
FIDELIO 2012
Sétálj! Nap
TeARTrum Fesztivál 2012
Terézváros Korzója
Tudta-e?
Város és blog
Rólunk
Kapcsolat
Regisztráció
Impresszum
Jogvédelmi nyilatkozat

Copyright © 2012 Konkam Stúdió - Minden jog fenntartva!