Az Európai Mobilitási Hét első tíz éve / 2002-2011 jubileumi kiadvány

Tíz éve az Európai Bizottság meghívta az önkormányzatokat az Európai Unióból, hogy lépjenek fel a klímaváltozással szemben és javítsanak polgáraik életminőségén azzal, hogy élhetőbbé teszik városaikat. A kiadvány azt a 22 várost mutatja be, melyek az elmúlt tíz évben részt vettek a Mobilitási Hét Díjért folyó „harcban”.Az Európai Mobilitási Hét 2002-ben még csak 320 várost magába foglaló aprócska esemény volt, mely mára hatalmassá nőtte ki magát és 2010-ben rekordszámú 2 221 várost összefogó kezdeményezéssé fejlődött. Rengeteg változás történt az elmúlt évtizedben. Tudatosabbak vagyunk a személyes közlekedéseink, utazásaink során, amely saját életminőségünkre és környezetünk jólétére is befolyással bír.

Egyre mindenkiben a tudatosság arra, hogy alternatív közlekedési módokat válasszon, melyekkel csökkentheti az üvegház-hatást befolyásoló gázok kibocsátását és kevesebb szennyező anyagot termelhet, Ezzel hozzájárulhat a légúti megbetegedések és a környezetkárosítás csökkentéséhez.

A közlekedéssel kapcsolatos átgondolt változtatások rengeteg haszonnal járnak. Pozitív élettani hatása van, ha az emberek a biciklizést és a sétát napi rutinjukká teszik, megfontoltabb , mindennapi közlekedésük révén is hozzájárulnak a hatékony gazdasági növekedéshez.

A kiadvány széles választékát vonultatja föl azon ötleteknek és megmozdulásoknak, melyek a mobilitási hét arculatát alakították – számos olyan nem kormányzati szintű, helyi közösségek általi indított kezdeményezést mutat be, amelyek maradandó hatást gyakoroltak a városi környezetre és az emberek magatartására.
A kiadvány kitűnően mutatja be, miként inspirálhat a kemény munka és a jó szándék.

 

A kiadvány letölthető ITT2011-08-30 11:23:39
Vissza...


Nyelvek:
2012 mobilitási hét vége

BUDAPEST 2012

Közreműködők
Regisztráció
Partnereink
Hasznos linkek
Keress minket
Híreink
Főoldal
Mozgásban a város
Mozgásban a világ
További híreink
Céljaink
Az Európai Mobilitási Hét célja, története
Az Európai Mobilitási Díj
A Karta
Európai Mobilitás Hét Budapest
"Forgalmival a vasúton!"
Autómentes Andrássy Korzó
FIDELIO 2012
Sétálj! Nap
TeARTrum Fesztivál 2012
Terézváros Korzója
Tudta-e?
Város és blog
Rólunk
Kapcsolat
Regisztráció
Impresszum
Jogvédelmi nyilatkozat

Copyright © 2012 Konkam Stúdió - Minden jog fenntartva!