Díjak és elismerések az Európai Mobilitási Hét szervezőinek

Fónagy János parlamenti államtitkár díjak és elismerő oklevelek átadásával köszöntötte az Európai Mobilitási Hét – Európai Autómentes Nap 2010 hazai rendezvényeinek szervezőit az idei események záró értekezletén 2010. december 2-án, Budapesten. A 2000 őszén közösségi kezdeményezésre elindult mozgalomnak Magyarország a kezdetektől tevékeny részese. Az államtitkár elmondta: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a programsorozat második évtizedét az elsőnél is sikeresebbé kívánja tenni.

Fónagy János hangsúlyozta: míg az első évben négy, idén már közel száz település járult hozzá a Mobilitási Hét magyarországi megismertetéséhez, népszerűsítéséhez. Így mind többekhez jut el az eseménysorozat üzenete: érdemes és helyes a környezetkímélő közlekedési módok, a közösségi közlekedés, a kerékpározás vagy akár gyaloglás mellett dönteniük. Az eseménysorozat az évek során számos más közügy érdekében emelt szót az akadálymentesítéstől az egészséges életmódon át a közlekedésbiztonságig.

A záró értekezleten a szaktárca, a Magyar Vöröskereszt, az ÖKO-PACK, a Magyar Kerékpáros Klub és a Budapesti Közlekedési Központ képviselői számoltak be az idei események tapasztalatairól.

Fónagy János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nevében az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap előkészítésében, megrendezésében dolgozó önkormányzatokat és helyi szervezőket méltatta. Kiemelkedő munkájáért elismerő oklevelet kapott tizenhárom önkormányzat (Békés, Budapest Főváros, Budapest XVII. kerület Rákosmente, Dunaújváros, Eger, Hajdúböszörmény, Kállósemjén, Kazincbarcika, Kecskemét, Szentendre, Szigethalom, Vác és Vásárosnamény). Az államtitkár legjobb szervező díjat és elismerő oklevelet adott át Dévaványa, Gyöngyös, Győr, Nagykálló és Tapolca önkormányzatának. A minisztérium öt helyi szervezőnek legszorgosabb helyi szervező díjat és kerékpárt adományozott.

 

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Kommunikációs Főosztály2011-06-27 16:31:02
Vissza...


Nyelvek:
2012 mobilitási hét vége

BUDAPEST 2012

Közreműködők
Regisztráció
Partnereink
Hasznos linkek
Keress minket
Híreink
Főoldal
Mozgásban a város
Mozgásban a világ
További híreink
Céljaink
Az Európai Mobilitási Hét célja, története
Az Európai Mobilitási Díj
A Karta
Európai Mobilitás Hét Budapest
"Forgalmival a vasúton!"
Autómentes Andrássy Korzó
FIDELIO 2012
Sétálj! Nap
TeARTrum Fesztivál 2012
Terézváros Korzója
Tudta-e?
Város és blog
Rólunk
Kapcsolat
Regisztráció
Impresszum
Jogvédelmi nyilatkozat

Copyright © 2012 Konkam Stúdió - Minden jog fenntartva!