Vendégváró a Fővárosi Autómentes Hétvégére

A 2010-es Európai Mobilitási Hét átfogó témája az egészség és a mobilitás, melynek idei jelmondata: „Közlekedj okosabban, élj egészségesebben”. Az utóbbi évek jelentős gépjárműforgalom-növekedése, elsődlegesen a városokban, a polgárok heves tiltakozását váltotta ki az általa okozott zaj, levegőszennyezés és zsúfoltság miatt. Budapest Főváros önkormányzata a Hét programjait idén az okosabb közlekedés és egészségesebb életmód jegyében szervezi meg. A Hét minden napján egy-egy téma köré szervezett rendezvény lesz.

A gépjárművek, különösen a személyautók túlzott városi használata komoly egészségügyi kockázatokat okoz. Ezért lett az Európai Mobilitási Hét idei központi mottója a „Közlekedj okosabban, élj egészségesebben!” jelmondat.

 

Jobb  levegőt ígér Budapest 2010. szeptember 18-19-én, mint a benzingőzös hétköznapokon. Az Európai Mobilitási Héten sétálhatunk fővárosunk autómentes útjain.

 

Szeptember 18-19-én, szombaton Világörökség-nézőbe invitálunk, délelőtt 10 órakor kezdődnek a műsorok az Andrássy úton. A Zöld Korzó Fesztiválon kerék-várossal találkozunk a Bajcsy-Zsilinszky útnál, majd az Opera környékén a fővárosi kőszínházak és alternatív színházak Évadnyitó Fesztiválja szórakoztatja este 10-ig a közönséget. Nézelődhetünk, vásárolhatunk a népi iparművészeti kirakodó vásáron. Ismerkedhetünk  napelemes és lábbal hajtott, elektromos és hibrid autókkal,  kerékpáros Bringó-hintóval tekerhetünk végig a főváros leghosszabb „zöld sugárútján”. Vasárnap Tekerj velünk! – tánc az Andrássy úton!  Az egész napos korzózásban elfáradtak az úton kizöldült gyepszőnyegre heveredhetnek, miközben kemencés lángossal csillapíthatják éhüket és frissen csapolt sörrel olthatják szomjukat.

Kedden, 21-én Alternatív Autó Bemutató a Nyugati téri óránál. Szerdán, 22-én az Európai Autómentes Napon Körúti Piknikre hívunk mindenkit, a Margit-hídtól a Nyugati térig, ahol korszerű buszok bemutatóján ismerkedhetünk a jövő közösségi közlekedési járműveivel.2010-09-30 14:44:31
Vissza...


Nyelvek:
2012 mobilitási hét vége

BUDAPEST 2012

Közreműködők
Regisztráció
Partnereink
Hasznos linkek
Keress minket
Híreink
Főoldal
Mozgásban a város
Mozgásban a világ
További híreink
Céljaink
Az Európai Mobilitási Hét célja, története
Az Európai Mobilitási Díj
A Karta
Európai Mobilitás Hét Budapest
"Forgalmival a vasúton!"
Autómentes Andrássy Korzó
FIDELIO 2012
Sétálj! Nap
TeARTrum Fesztivál 2012
Terézváros Korzója
Tudta-e?
Város és blog
Rólunk
Kapcsolat
Regisztráció
Impresszum
Jogvédelmi nyilatkozat

Copyright © 2012 Konkam Stúdió - Minden jog fenntartva!