Buszokkal, trolikkal centizik a bójákat a legjobb sofőrök a hétvégén

Az Európai Mobilitási Héthez csatlakozva mérik össze tudásukat az ország legjobb közösségi közlekedési járművezetői szeptember 23 és 24 között a Hungária Körúton.

 

 
Az  immár 18. alkalommal megrendezett vetélkedőre az ország minden részéből érkeznek háromfős csapatok, hogy buszos, trolis sőt villamosvezetői tudásukat összemérjék. A versenyen azok indulhatnak, akik példásan végzik a munkájukat és természetesen hibátlanul vezetnek. A résztvevőknek ezen felül az elméleti tudásukról is számot kell adniuk
 
A verseny elméleti szakaszában egy kétszáz kérdésből álló feladatsort kell megoldaniuk a legjobb járművezetői címért versengőknek. Ezután a gyakorlatban mérik össze tudásukat, egy külön a számukra kiépített versenypályán. Az ügyességi autóversenyekhez hasonlóan itt is a legkevesebb hibaponttal kell a lehető leggyorsabban teljesíteni a pályát, a különbség annyi, hogy egy tonnás autók helyett tíz tonnás járműveket kell centiméterre pontosan irányítaniuk az indulóknak.
 
Ráadásul szigorú feltételek vonatkoznak a járművekre is. Tilos lesz bármiféle segédeszközt használniuk a versenyzőknek, vagyis sem a kormányzást könnyítő eszközt, sem extra visszapillantó tükröket vagy tolatókamerát nem használhatnak. 
 
A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a tömegközlekedés fontosságára, és elsőbbségére. A vetélkedőn közreműködő járművek biztonságosak, energiatakarékosak és környezetkímélők.
 
A verseny védnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere.


2012-09-08 13:49:06
Vissza...


Nyelvek:
2012 mobilitási hét vége

BUDAPEST 2012

Közreműködők
Regisztráció
Partnereink
Hasznos linkek
Keress minket
Híreink
Főoldal
Mozgásban a város
Mozgásban a világ
További híreink
Céljaink
Az Európai Mobilitási Hét célja, története
Az Európai Mobilitási Díj
A Karta
Európai Mobilitás Hét Budapest
"Forgalmival a vasúton!"
Autómentes Andrássy Korzó
FIDELIO 2012
Sétálj! Nap
TeARTrum Fesztivál 2012
Terézváros Korzója
Tudta-e?
Város és blog
Rólunk
Kapcsolat
Regisztráció
Impresszum
Jogvédelmi nyilatkozat

Copyright © 2012 Konkam Stúdió - Minden jog fenntartva!