Bringások útja lesz az Alkotmány utca az Európai Autómentes Napon

Az Európai Mobilitási Hét záróeseményén a kerékpárosok vehetik birtokba az Alkotmány utcát.

 

 
Az autóforgalom elől elzárt területen bemutatkozik a hamarosan kiépülő közbringa-hálózat, vagyis a BuBi is. A BuBi támogatási szerződést itt írja alá Dr. Völner Pál államtitkár (NFM) , valamint Vitézy Dávid vezérigazgató (BKK). A látogatók nem csak a tervezett kölcsönzőpontok leendő állomásainak helyszíneit ismerhetik meg, de be is mutatjuk, hogy néz majd ki egy kölcsönző-pont. 
 
Az Európai Autómentes Napon egész nap biciklis programok várják a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Lesz KRESZ-tanpálya, kerékpáros bemutatók, illetve bicajos tanácsadás is a Magyar Kerékpáros Klub közreműködésével. Bemutatkozik néhány vidéki város is, amelyek saját kerékpár-programjukat mutatják be. 
 
Az Alkotmány utca ugyanakkor helyet ad az EuroVelo 6 konferenciának is, amely a Magyarországon is keresztülfutó kerékpáros útvonalak helyzetét, jövőjét és lehetőségeit ismerteti.  A konferencián önkormányzatok, turisztikai szakemberek, kerékpárosok, fejlesztési ügynökségek és közlekedési szakemberek is részt vesznek majd
 
Az Európai Autómentes Nap, vagy nem hivatalosan az Autómentes Világnap egyik hosszú távú célja az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó embereket, hogy az utazáshoz inkább fenntartható, alternatív közlekedési módokat használjanak. A rendezvény célja így közvetve az, hogy javítson a városlakók egészségén és életminőségén.


2011-09-23 12:14:14
Vissza...


Nyelvek:
2012 mobilitási hét vége

BUDAPEST 2012

Közreműködők
Regisztráció
Partnereink
Hasznos linkek
Keress minket
Híreink
Főoldal
Mozgásban a város
Mozgásban a világ
További híreink
Céljaink
Az Európai Mobilitási Hét célja, története
Az Európai Mobilitási Díj
A Karta
Európai Mobilitás Hét Budapest
"Forgalmival a vasúton!"
Autómentes Andrássy Korzó
FIDELIO 2012
Sétálj! Nap
TeARTrum Fesztivál 2012
Terézváros Korzója
Tudta-e?
Város és blog
Rólunk
Kapcsolat
Regisztráció
Impresszum
Jogvédelmi nyilatkozat

Copyright © 2012 Konkam Stúdió - Minden jog fenntartva!