"Nem a versenytársainkkal, inkább a forgalommal harcoltunk" - a bringások élményei a Városi Közlekedési Versenyről

Megint elsők lettünk, mi kerékpárosok a Mobilitási Hét nyitórendezvényeként számon tartott közlekedési versenyen. Pedig még csak le sem izzadtunk a közel 24 kilométeres táv alatt.

Persze ez betudható annak is, hogy mindannyian gyakorlott városi kerékpározók vagyunk, még télen sem tesszük le a bringát. Meg hát nem bringásfutár-tempóban haladtunk, átlagsebességünk mindössze 14 km volt, és amikor a leggyorsabban száguldottunk, akkor is csak a 31 km/ órát értük el.
 
Az első ellenőrzési pontoknál egyébként azt tapasztaltuk, hogy a többiek már jártak ott és mi az utolsó helyen kullogunk. A verseny közepén azonban fordult a kocka: a Boráros téri ellenőrző ponthoz már egyszerre érkeztünk a tömegközlekedős versenyzőkkel, és innentől gyakorlatilag biztosak voltunk a győzelmünkben: hiszen a bár szép úton, de lassan döcögő és sokszor megálló kettes villamosnak esélye sem volt, hogy utolérjen minket; a dugó pedig arra engedett következtetni, hogy autós versenytársunknak sem lesz könnyű dolga, ha előttünk akar célba érni.
 
Egyébként a legnagyobb gondot számomra is a nagy autós forgalom és a dugó jelentette, hiszen kerékpárral sem könnyű az úttesten rostokoló autók között közlekedni. Szerencsére az álló kocsisorok csak a belvárosban voltak jellemzőek.
 
Körülbelül 20 perccel a másik két csapat előtt értünk célba, másfél óra alatt teljesítettük a távot. Így amikor a többiek célba értek, mi már a jól megérdemelt frissítőinken is túl voltunk.
 
Horváth Éva


2012-09-08 13:52:41
Vissza...


Nyelvek:
2012 mobilitási hét vége

BUDAPEST 2012

Közreműködők
Regisztráció
Partnereink
Hasznos linkek
Keress minket
Híreink
Főoldal
Mozgásban a város
Mozgásban a világ
További híreink
Céljaink
Az Európai Mobilitási Hét célja, története
Az Európai Mobilitási Díj
A Karta
Európai Mobilitás Hét Budapest
"Forgalmival a vasúton!"
Autómentes Andrássy Korzó
FIDELIO 2012
Sétálj! Nap
TeARTrum Fesztivál 2012
Terézváros Korzója
Tudta-e?
Város és blog
Rólunk
Kapcsolat
Regisztráció
Impresszum
Jogvédelmi nyilatkozat

Copyright © 2012 Konkam Stúdió - Minden jog fenntartva!