EuroVelo Konferencia az Európai Mobilitási Hét programjai között!

Az EuroVelo, teljes nevén az Európai Kerékpárút Hálózat tematikus és egységes arculatú útvonalainak kialakítása az Európai Kerékpáros Szövetség kezdeményezése. Idén szeptember 22-én, az Európai Autómentes Napon tartja konferenciáját a szövetség Budapesten.

 

Magyarországon jelenleg 2 részben kiépített és teljesen kitáblázott EuroVelo útvonal van: EuroVelo6 a Duna vonalát követi, az EuroVelo11 amely Északról lép be az országba és a Tisza vonalán fut végig. Jelenleg folyik a harmadik, az EuroVelo13 kijelölése, amely a "Vasfüggöny" vonalán vezet majd
 
 
A konferencián a magyarországi EuroVelo kerékpáros útvonalak helyzetét, jövőjét és lehetőségeit beszéljük át önkormányzatokkal, turisztikai szakemberekkel, kerékpárosokkal, fejlesztési ügynökségekkel, és közlekedési szakemberekkel.
 
A környezetbarát kerékpáros turizmus kiváló eszköz egy ország és lakóinak megismerésére, ezért fontos, hogy mind az útvonalakon található régiók döntéshozói, mind a turisztikai koordinátor szervek, civil szervezetek és vállalkozók felismerjék a kerékpáros turizmusban rejlő lehetőségeket, és együttműködjenek az útvonalak fejlesztésében. 
 
Tematikus workshopokon vitatjuk meg az EuroVelo útvonalak helyzetét, javaslatokat teszünk azok fejlesztésére, új projekteket indítunk be. 
 
A helyszín az Alkotmány utcai rendezvény sátor, szervezi a Kerékpáros Magyarország Szövetség és az Ökotárs Zöldút Program az NCA-DP-B program és a European Commission Enterprise & Industry Directorate General támogatásával.
 
A konferencia részletes programjáért kattintson ide.
 
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 
A férőhelyek száma korlátozott!
 
Regisztráció a EuroVelo09.22@gmail.com email címen.


2011-09-23 12:14:54
Vissza...


Nyelvek:
2012 mobilitási hét vége

BUDAPEST 2012

Közreműködők
Regisztráció
Partnereink
Hasznos linkek
Keress minket
Híreink
Főoldal
Mozgásban a város
Mozgásban a világ
További híreink
Céljaink
Az Európai Mobilitási Hét célja, története
Az Európai Mobilitási Díj
A Karta
Európai Mobilitás Hét Budapest
"Forgalmival a vasúton!"
Autómentes Andrássy Korzó
FIDELIO 2012
Sétálj! Nap
TeARTrum Fesztivál 2012
Terézváros Korzója
Tudta-e?
Város és blog
Rólunk
Kapcsolat
Regisztráció
Impresszum
Jogvédelmi nyilatkozat

Copyright © 2012 Konkam Stúdió - Minden jog fenntartva!