Gyorsít a 105-ös buszokon a BKK

Augusztus végétől hosszabbítják a buszsávot az I. kerületben a Mészáros utcában és a Győző utcában - közölte a Budapesti Közlekedési Központ. Ettől a 105-ös busz gyorsabb közlekedését remélik, hiszen a járat így kikerülheti az Alagút környékén rendszeresen kialakuló dugókat.

 

Tovább folytatódik a budapesti közösségi közlekedés fejlesztése a fővárosban. A BKK projektirányítása mellett augusztus 26-tól az I. kerület Mészáros utcában és a Győző utcában meghosszabbodik a buszsáv a vasút felett átvezető hídig tartó szakaszon. Ehhez az utat szélesítik, a közúti forgalmi sávok száma nem csökken. Október második felétől így a rendszeresen torlódó, Lánchídra vezető útszakaszon az eddiginél hosszabb buszsávon közlekedhetnek a 105-ös autóbuszok. Ezzel együtt a lámpaprogramok áthangolásával torlódásmentessé válik az Alagút is, így csökken az ott közlekedő 16-os, 105-ös, 178-as autóbuszok menetideje.
 
A buszsáv kialakításával az utat is felújítják, így szeptember második felében az aszfaltmarási, illetve szőnyegezési munkák miatt időszakosan félpályás útlezárásra, forgalomkorlátozásra kell számítani.
 
(Budapesti Közlekedési Központ)


2011-09-23 12:20:16
Vissza...


Nyelvek:
2012 mobilitási hét vége

BUDAPEST 2012

Közreműködők
Regisztráció
Partnereink
Hasznos linkek
Keress minket
Híreink
Főoldal
Mozgásban a város
Mozgásban a világ
További híreink
Céljaink
Az Európai Mobilitási Hét célja, története
Az Európai Mobilitási Díj
A Karta
Európai Mobilitás Hét Budapest
"Forgalmival a vasúton!"
Autómentes Andrássy Korzó
FIDELIO 2012
Sétálj! Nap
TeARTrum Fesztivál 2012
Terézváros Korzója
Tudta-e?
Város és blog
Rólunk
Kapcsolat
Regisztráció
Impresszum
Jogvédelmi nyilatkozat

Copyright © 2012 Konkam Stúdió - Minden jog fenntartva!